Hackerii au accesat date ale personalului militar şi din cadrul serviciilor de informaţii din SUA

Hackeri cu presupuse legături cu China ar fi accesat date sensibile ale personalului militar şi din cadrul serviciilor de informaţii din Statele Unite, au declarat oficialii americani, citaţi de BBC News Online.

191 afișări
Imaginea articolului Hackerii au accesat date ale personalului militar şi din cadrul serviciilor de informaţii din SUA

Hackerii au accesat date ale personalului militar şi din cadrul serviciilor de informaţii din SUA (Imagine: Shutterstock)

Detalii ale unei breşe majore de securitate au apărut săptămâna trecută, dar oficialii oferă în prezent date privind o potenţială nouă breşă. Există temeri că atacul ar putea lăsa vulnerabili în faţa şantajului membrii serviciilor de securitate şi familiile lor.

Agenţia implicată, Biroul de evidenţă a personalului (OPM), nu a comentat încă informaţiile. Oficialii, care au vorbit sub acoperirea anonimatului, cred că atacatorii au vizat documentele trimise de personalul militar şi din cadrul serviciilor de securitate pentru obţinerea autorizaţiei.

Documentul include informaţii personale, de la culoarea ochilor la istoricul financiar şi abuzurile de substanţe din trecut, precum şi detalii de contact ale prietenilor şi rudelor persoanelor respective.

O declaraţie a Casei Albe afirma că anchetatorii cred că au fost accesate date ale angajaţilor guvernamentali. Joel Brenner, fost oficial din cadrul serviciilor de contrainformaţii, a calificat datele drept o "mină de aur" pentru hackeri. Se crede, de asemenea, că această breşă de securitate este mult mai mare decât se anunţase iniţial.

Estimările iniţiale afirmau că numărul persoanelor potenţial afectate este de patru milioane, dar oficiali apropiaţi de anchetă au declarat pentru AP că ar putea fi implicate 14 milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici