Hackerii au atacat platforma de comunicaţii a armatei australiene

Hackerii au vizat o platformă de comunicaţii folosită de personalul militar şi de apărare din Australia cu un atac de tip ransomware, au anunţat luni autorităţile. În ultima perioadă, Australia se confruntă cu o creştere a numărului de atacuri cibernetice.

310 afișări
Imaginea articolului Hackerii au atacat platforma de comunicaţii a armatei australiene

Hackerii au atacat platforma de comunicaţii a armatei australiene

Serviciul ForceNet, unul dintre furnizorii externi pe care departamentul de apărare îi contractează pentru a gestiona unul dintre site-urile sale, a fost atacat, dar până în prezent nu au fost compromise date, a declarat ministrul adjunct al apărării, Matt Thistlethwaite.

„Vreau să subliniez că nu este vorba de un atac sau de o breşă asupra sistemelor şi entităţilor (tehnologice) de apărare. În acest stadiu, nu există nicio dovadă că setul de date a fost încălcat, este vorba de datele pe care această companie le deţine în numele apărării", a explicat Thistlethwaite pentru ABC Radio.

Totuşi, este posibil ca unele informaţii private, cum ar fi datele de naştere şi detaliile de înrolare ale personalului militar, să fi fost furate, a relatat Australian Broadcasting Corp, citând o sursă din cadrul anchetei.

Thistlethwaite a anunţat că guvernul analizează incidentul „foarte serios" şi că tot personalul din domeniul apărării a fost notificat, sugerându-se schimbarea parolelor.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării a declarat pentru Reuters, că experţii examinează conţinutul setului de date afectat.

Atacurile de acest tip presupun criptarea datelor victimelor şi oferirea unei parole în schimbul plăţii unor despăgubiri în criptomonede.

Unele dintre cele mai mari companii din Australia, inclusiv o societate de telecomunicaţii şi cel mai mare asigurător de sănătate din ţară au fost atacate de hackeri, iar informaţii despre milioane de clienţi au fost expuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici