Hackerii au spart e-mail-urile Isis, la câteva ore după ce teroriştii au afirmat că sunt invincibili

Hackeri musulmani au atacat reţeaua de propagandă a lui Isis şi au publicat o listă cu adrese de e-mail a aproape 2.000 de abonaţi, în cea mai recentă lovitură a "califatului" online.

10466 afișări
Imaginea articolului Hackerii au spart e-mail-urile Isis, la câteva ore după ce teroriştii au afirmat că sunt invincibili

După numeroase atacuri cibernetice care vizau canalul teroriştilor de propagandă, Amaq, Isis a emis un mesaj în noaptea de vineri, susţinând că a crescut securitatea.

"Ca răspuns la evenimentele recente, am impus măsuri de securitate mai stricte asupra sistemelor noastre", se arăta în mesajul emis în limba arabă. "Acum putem face faţă atacurilor prin e-mail sau orice alte tipuri de hackuri"

Pentru o grupare de hackeri musulmani numită Di5s3nSi0N, care anterior a dezactivat serviciul de e-mail automat, a fost lansată provocarea.

Mai puţin de trei ore, a fost trimis un alt e-mail către abonaţii Amaq, dar de data aceasta afişând logo-ul hackerilor şi un avertisment.

"Am spart lista completa de e-mailuri <securizate> pentru Amaq", au spus aceştia. "Daesh [Isis] ... vă vom numi câini pentru crime sau şerpi pentru laşitatea voastră? Suntem bug-urile din sistemul tău"

"Provocarea este completă - prea uşor!", au scris activiştii Di5s3nSi0N pe Twitter. "2.000 de abonaţi de e-mailuri sparte de la Amaq ... ce urmează?"

 

 

Amaq este unul dintre punctele-cheie ale Isisului, care emite revendicări pentru atacuri teroriste internaţionale, precum şi actualizări din luptele din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Creşterea numărului de atacuri a forţat site-ul Amaq să se retragă de pe platformele principale către site-urile web şi serviciile criptate de mesagerie rapidă, iar serviciul de e-mail automat a fost unul dintre ultimele canale de încredere.

Listă de adrese de e-mail a 1.784 de abonaţi, care au fost parţial redactate, au fost verificate de The Independent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici