Hackerii s-au răzbunat pe poliţiştii din Belarus care au arestat protestatari

  • Hackerii au divulgat datele personale a peste 1.000 de poliţişti din Belarus, scrie Reuters
  • Guvernul a transmis că vinovaţii vor fi prinşi şi pedepsiţi
  • Hackerii sugerează că dacă arestările protestatarilor continuă, nu se vor opri nici ei.
2695 afișări
Imaginea articolului Hackerii s-au răzbunat pe poliţiştii din Belarus care au arestat protestatari

Hackerii s-au răzbunat pe poliţiştii din Belarus care au arestat protestatarii

Poliţiştii care au încercat să oprească protestele stradale din Belarus, împotriva lui Alexandr Lukaşenco, s-au trezit cu datele personale divulgate.

Conform Reuters, răzbunarea hackerilor a vizat circa o mie de poliţişti ale căror date au fost distribuite pe aplicaţia Telegram.

Guvernul a transmis că îi va găsi şi pedepsi pe cei responsabili. „Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sunt la dispoziţia organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea majorităţii vinovaţilor de divulgarea datelor personale pe internet”, a declarat Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt al Ministerului de Interne.

Forţele de securitate din Belarus au reţinut mii de oameni în încercarea de a opri valul de proteste şi greve din ţară.

Hackerii au încercat prin acţiunea lor să oprească arestările şi anunţă că nu se vor opri aici. „Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm la scară largă. Nimeni nu va rămâne anonim, nici măcar sub cagulă”, au transmis hackerii prin intermediul televiziunii de ştiri Nexta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici