Hagibis, cel mai distrugător taifun din ultimele şase decenii, a lovit Japonia: Oraşul Tokyo, paralizat de cutremur/ Bilanţul victimelor- FOTO, VIDEO

Şapte persoane au murit şi alte 15 sunt date dispărute după cel mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii, paralizând Tokyo, provocând revărsarea râurilor care au dus la evacuarea a milioane de oameni înainte de a se îndrepta spre coasta de nord-est a Japoniei, potrivit Reuters.

14914 afișări
Imaginea articolului Hagibis, cel mai distrugător taifun din ultimele şase decenii, a lovit Japonia: Oraşul Tokyo, paralizat de cutremur/ Bilanţul victimelor- FOTO, VIDEO

Hagibis, cel mai distrugător taifun din ultimele şase decenii, a lovit Jaoonia: - FOTO, VIDEO Şapte morţi şi 15 dispăruţi în urma taifunului Hagibis în Japonia

Taifunul Hagibis era aşteptat să se îndrepte spre mare duminică seară, după ce s-a abătut pe coasta de nord-est şi pe insula nordică Hokkaido.

Şapte oameni au murit în prefecturile Chiba, Gunma, Kanagawa şi Fukushima din jurul lui Tokio, a informat televiziunea publică NHK. Printre aceştia se număra un bărbat de 60 de ani care a fost găsit fără semne vitale într-un apartament inundat din Kawasaki, a tramsmis NHK, iar 15 persoane au fost date dispărute duminică dimineaţă.

Autorităţile au emis avize şi ordine de evacuare pentru peste 6 milioane de oameni în Japonia, în timp ce furtuna a dezlănţuit cele mai puternice ploi şi vânturi în ani. Aproximativ 100 de răniţi au fost raportaţi până acum, în timp ce peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a anunţat NHK.

Furtuna, despre care Guvernul a spus că ar putea fi cea mai puternică furtună care va lovi Tokyo din 1958, a adus precipitaţii record în multe zone, inclusiv în localitatea Hakone, în ultimele 24 de ore.

Hagibis, care înseamnă „viteză” în limba filipineză, a ajuns sâmbătă seara pe insula principală din Japonia, Honshu.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 grade a zguduit Tokyo la scurt timp după aceea.

Taguri:
japonia,
taifun,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici