Haibatullah Akhunzada, noul lider al talibanilor în Afganistan

Haibatullah Akhunzada a fost desemnat ca noul lider al talibanilor afgani, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al grupării, fiind prima confirmare oficială a mişcării privind decesul mullahului Akhtar Mansour într-un raid aerian al forţelor americane, potrivit Reuters.

1107 afișări
Imaginea articolului Haibatullah Akhunzada, noul lider al talibanilor în Afganistan

Haibatullah Akhunzada, noul lider al talibanilor în Afganistan

Haibatullah este un adjunct al lui Mansour şi a reprezentat puterea judecătorească în cadrul grupării.

Sirajuddin Haqqani, coordonatorul unei reţele responsabile pentru atacuri puternice în Kabul în ultimii ani, şi Mullah Mohammad Yaqoob, fiul fostului lider Mullah Mohammad Omar, au fost numiţi adjuncţi, a declarat purtătorul de cuvânt al grupării Taliban.

Akhtar Mansour, liderul mişcării fundamentaliste talibane, a fost ucis într-un raid aerian al forţelor americane vineri noapte, în zona de la frontieră dintre Afganistan şi Pakistan.

Decesul său a fost confirmat duminică de Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor, şi luni de preşedintele american Barack Obama.

În schimb, Ministerul pakistanez de Interne a anunţat, marţi, că, deocamdată, nu poate confirma moartea liderului talibanilor afgani, deoarece "cadavrul este carbonizat şi nu poate fi recunoscut".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici