Hannah Goslar, prietena Annei Frank şi supravieţuitoare a Holocaustului, a murit la 93 de ani

Hannah Goslar, una dintre cele mai bune prietene ale Annei Frank, care, ca şi ea, a fost deţinută în lagărul de concentrare nazist Bergen-Belsen în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 93 de ani.

1084 afișări
Imaginea articolului Hannah Goslar, prietena Annei Frank şi supravieţuitoare a Holocaustului, a murit la 93 de ani

FOTO Twitter

Frank, o tânără evreică care a murit la vârsta de 15 ani în lagărul de la Bergen-Belsen, este cunoscută în întreaga lume pentru jurnalul său puternic scris între 1942 şi 1944, scrie The Guardian.

Goslar s-a născut în 1928. Familia ei a fugit din Germania nazistă în 1933 şi s-a stabilit la Amsterdam, unde a cunoscut-o pe Frank la şcoală.

Cele două fete au pierdut legătura în 1942, când familia Frank a intrat în clandestinitate pentru a scăpa de nazişti.

Goslar şi familia ei au fost arestate de Gestapo în 1943 şi deportate la Bergen-Belsen în anul următor.

Acolo, ea a întâlnit-o din nou pe Frank în februarie 1945, chiar înainte de moartea acesteia.

Goslar şi sora ei, Gabi, au fost singurii membri ai familiei lor care au supravieţuit.

Goslar a emigrat mai târziu la Ierusalim, unde s-a căsătorit cu Walter Pick. Cuplul a avut trei copii, 11 nepoţi şi peste 31 de strănepoţi.

"Acesta este răspunsul meu către Hitler", obişnuia să spună Goslar.

"Hannah, sau Hanneli, aşa cum o numea Anne în jurnalul ei, era una dintre cele mai bune prietene ale Annei Frank; se cunoşteau de la grădiniţă", au precizat apropiaţii.

"Hannah şi-a împărtăşit amintirile despre prietenia lor şi despre Holocaust până la bătrâneţe", adaugă aceştia.

"Ea credea că toată lumea ar trebui să ştie ce s-a întâmplat cu ea şi cu prietena ei, Anne, după ultima însemnare din jurnal. Indiferent cât de teribilă era povestea".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici