Hassan Rohani dă asigurări să negocierile cu marile puteri vor conduce la un acord definitiv

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a dat asigurări că negocierile cu marile puteri pe tema programului nuclear vor conduce la un acord definitiv.

109 afișări
Imaginea articolului Hassan Rohani dă asigurări să negocierile cu marile puteri vor conduce la un acord definitiv

Hassan Rohani dă asigurări să negocierile cu marile puteri vor conduce la un acord definitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Negocierile intense nu au condus la depăşirea tuturor diferenţelor. Dar acest drum va conduce la un acord definitiv", a afirmat Hassan Rohani.

Marile puteri şi Iranul nu au reuşit să ajungă la un acord definitiv pe tema programului nuclear iranian, stabilind să prelungească discuţiile până pe 30 iunie 2015, a anunţat ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

Acordul preliminar semnat la Geneva în noiembrie 2013 între Iran şi grupul P5+1 (SUA, China, Rusia, Franţa, Marea Britanie şi Germania) va fi prelungit şapte luni.

Marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici