Hassan Rouhani: Administraţia americană nu a reuşit să submineze acordul nuclear iranian

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat că Statele Unite nu au reuşit să submineze acordul nuclear între Teheran şi marile puteri mondiale şi a catalogat înţelegerea ca o "victorie de lungă durată" pentru ţara sa, a anunţat duminică televiziunea iraniană de stat, relatează CNN.

287 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani: Administraţia americană nu a reuşit să submineze acordul nuclear iranian

Hassan Rouhani: Administraţia americană nu a reuşit să submineze acordul nuclear iranian

Preşedintele american Donald Trump a prelungit, vineri seară, suspendarea sancţiunilor decisă în cadrul acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, fiind pentru ultima dată când acceptă acest lucru. Administraţia Trump intenţionează să colaboreze cu partenerii europeni pentru înăsprirea condiţiilor înţelegerii.

"Administraţia americană nu a reuşit să submineze acordul nuclear ... Trump, în ciuda eforturilor repetate, a eşuat în subminarea acordului ... Înţelegerea este o victorie de lungă durată pentru Iran. Sunt foarte bucuros să văd cum Casa Albă nu a reuşit să perturbe obligaţiile internaţionale, să renunţe la loialitate şi să se opună rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU, care a fost rezultatul unui acord între şapte ţări", a spus Rouhani.

Preşedintele iranian consideră că menţinerea acordului nuclear este "victoria legii în faţa dictaturii", iar Iranul a avut dreptate în această chestiune, în timp ce "duşmanii noştri s-au înşelat".

Iranul a transmis din nou că acordul nuclear nu este renegociabil şi că îl va respecta în aceeaşi măsură în care puterile mondiale vor face acest lucru, urmând să renunţe la înţelegere dacă Statele Unite o vor denunţa.

Acordul nuclear iranian a fost semnat în 2015 cu Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Uniunea Europeană. Înţelegerea este menită să garanteze caracterul strict paşnic al programului nuclear iranian, în contrapartidă cu ridicarea sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici