Hassan Rouhani, preşedintele Iranului: Spre deosebire de ce crede Trump, acordul dintre Iran şi P5+1 este de tip câştig-câştig

Acordul nuclear dintre Iran şi marile puteri din grupul P5+1este unul de tip câştig-câştig, spre deosebire de ce crede preşedintele american Donald Trump, a declarat marţi preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, citat de site-ul agenţiei Reuters.

484 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani, preşedintele Iranului: Spre deosebire de ce crede Trump, acordul dintre Iran şi P5+1 este de tip câştig-câştig

Hassan Rouhani, preşedintele Iranului: Spre deosebire de ce crede Trump, acordul dintre Iran şi P5+1 este de tip câştig-câştig

"Preşedintele Statelor Unite înţelege textul acordului nuclear dar nu-l poate accepta. El spune că este cel mai prost acord din istorie", a spus Rohani într-un discurs difuzat în direct la postul public de televiziune iranian.

"Acesta este un acord de tip câştig-câştig. Toată lumea beneficiază de pe urma lui...Aceste negocieri pe teme nucleare pot fi folosite ca un exemplu pentru alte discuţii cu scopul de a aduce stabilitate şi securitate în regiune", a adăugat el.

Marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Rusia, China, Franţa şi Germania) au semnat acordul nuclear cu Iranul în 2015, dar documentul a fost criticat dur atât de Israel, cât şi de noul preşedinte al SUA, Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici