Hezbollah respinge un atac al grupării Statul Islamic la frontiera Libanului cu Siria

Luptători din cadrul mişcării şiite islamiste Hezbollah au respins marţi un atac comis de către jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) într-o zonă de la frontiera dintre Liban şi Siria, lăsând să se profileze o bătălie majoră între cele două grupări, relatează Associated Press online.

624 afișări
Imaginea articolului Hezbollah respinge un atac al grupării Statul Islamic la frontiera Libanului cu Siria

Hezbollah respinge un atac al grupării Statul Islamic la frontiera Libanului cu Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului Al-Manar TV, al grupării libaneze, atacul SI a vizat o serie de poziţii Hezbollah la nord-est de satul libanez de frontieră Ras Baalbek. Mai mulţi luptători SI au fost ucişi şi răniţi, iar trei vehicule, inclusiv un buldozer, au fost distruse, potrivit postului, care nu a precizat dacă au existat victime în rândul luptătorilor Hezbollah.

Mişcarea libaneză a declanşat, în urmă cu mai multe săptămâni, o ofensivă în Munţii Qalamoun şi a cucerit teritorii de la Frontul Al-Nusra, filiala Al-Qaida în Siria. În contextul în care Frontul Al-Nusra este aproape învins în regiunea, este aşteptată o confruntare majoră între Hezbollah şi Statul Islamic.

Hezbollah este adânc implicată în războiul civil din Siria, luptând alături de forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Gruparea invocă drept motiv al implicării sale în Siria teama că jihadiştii ar putea să atace sate şiite şi creştine din Liban.

Potrivit mişcării libaneze, este disputată o suprafaţă totală de aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi din Munţii Qalamoun, dintre care 340 de kilometri pătraţi pe teritoriul Libanului, o zonă aflată sub controlul jihadiştilor din cadrul SI şi Al-Nusra.

Postul Al-Manar a anunţat luni că luptători Hezbollah şi trupe siriene au cucerit până în prezent jumătate din zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici