Hillary Clinton, acuzată că a ameninţat China cu instalarea unor sisteme antirachetă

Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţie, a afirmat într-un discurs privat că Statele Unite ar putea "înconjura China cu sisteme antirachetă" în cazul în care Beijingul nu va forţa Coreea de Nord să abandoneze programul nuclear, informează site-ul agenţiei AP.

3800 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton, acuzată că a ameninţat China cu instalarea unor sisteme antirachetă

Hillary Clinton, acuzată că a ameninţat China cu instalarea unor sisteme antirachetă

În cazul în care Coreea de Nord reuşeşte să obţină tehnologie balistică şi nucleară, "ar putea ameninţa nu doar aliaţii americani din Pacific, ci şi, teoretic, Arhipelagul Hawaii şi Coasta de vest a SUA", a declarat Hillary Clinton într-un discurs privat rostit în anul 2013, potrivit site-ului WikiLeaks.

"Vom înconjura China cu sisteme antirachetă. Vom intensifica prezenţa navală în zonă. Aşa că transmitem Chinei să fie realistă. Fie controlează Coreea de Nord, fie noi ne vom apăra", a subliniat Clinton.

China a criticat dur recenta decizie a Statelor Unite de a instala un sistem antirachetă în Coreea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici