Hillary Clinton afirmă că l-ar propune pe Barack Obama la Curtea Supremă, dacă va deveni preşedinte

Hillary Clinton, care candidează la învestitura Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a declarat că l-ar propune pe Barack Obama pentru un post de judecător la Curtea Supremă, dacă ar fi aleasă preşedinte, relatează ABC News.

2457 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton afirmă că l-ar propune pe Barack Obama la Curtea Supremă, dacă va deveni preşedinte

Hillary Clinton afirmă că l-ar propune pe Barack Obama la Curtea Supremă, dacă va deveni preşedinte (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

În cadrul unui eveniment de campanie desfăşurat marţi la Deocorah, în statul Iowa, Hillary Clinton a fost întrebată de un alegător dacă ar lua în considerare posibilitatea de a-l numi pe Barack Obama la Curtea Supremă, în cazul în care va deveni preşedintele SUA.

"Ce idee grozavă! Nimeni nu mi-a sugerat asta până acum, îmi place!", a răspuns candidata la învestitura democrată, care a fost secretarul de Stat al lui Barack Obama. "S-ar putea să aibă alte câteva lucruri de făcut, dar vă spun, este o idee grozavă", a continuat ea.

Clinton a mai afirmat că următorul preşedinte ar putea numi până la trei judecători la Curtea Supremă şi a revenit la posibilitatea desemnării lui Obama. "Cu siguranţă aş lua asta în considerare", a spus ea în faţa mulţimii de 450 de persoane. "Este sclipitor şi poate susţine un argument, a fost profesor de drept, aşa că are toate atuurile", a subliniat ea.

"Însă va trebui să avem un Senat (controlat de Partidul) Democrat pentru a obţine confirmarea lui, aşa că va trebui să mă ajutaţi cu asta, bine?", a precizat Hillary Clinton.

În 2014, într-un interviu pentru New Yorker, preşedintele Obama nu era sigur că şi-ar dori un post la Curtea Supremă. "Iubesc dreptul, din punct de vedere intelectual", a spus atunci Obama. "Îmi place să rezolv aceste probleme, să mă lupt cu aceste argumente. Îmi place să predau. Îmi este dor de clasă şi de interacţiunea cu studenţii. Dar cred că a fi judecător este puţin cam sobru pentru mine. Mai ales după ce am petrecut şase ani - şi vor fi opt ani - în această bulă, cred că am nevoie să ies puţin", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici