Hillary Clinton: Disputele R. Moldova cu România şi prezenţa trupelor ruse, motive de îngrijorare

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a declarat vineri, într-un interviu publicat de Voice of America în pagina online, că disputele Republicii Moldova cu România privind frontiera şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de îngrijorare.

28 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: Disputele R. Moldova cu România şi prezenţa trupelor ruse, motive de îngrijorare

Hillary Clinton: Disputele R. Moldova cu România şi prezenţa trupelor ruse, motive de îngrijorare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Republica "Moldova se luptă să îşi îmbunătăţească economia, este eligibilă pentru programul Compact al Millennium Challenge Corporation (MCC) deoarece este încă o ţară săracă şi are nevoie de mult ajutor", a declarat Hillary Clinton în interviul acordat la Paris, unde a susţinut un discurs pe tema securităţii Europei.

"Cu siguranţă, disputele privind frontiera cu România şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de îngrijorare. Dar vrem să ajutăm Moldova să îmbunătăţească vieţile cetăţenilor săi şi, sperăm, cu timpul, problemele cu care se confruntă vor fi rezolvate", a adăugat şefa diplomaţiei americane.

O delegaţie condusă de premierul moldovean, Vlad Filat, a efectuat o vizită în Statele Unite în perioada 19-23 ianuarie, în cadrul căreia a fost semnat acordul cu agenţia guvernamentală Millennium Challenge Corporation (MCC), privind acordarea unui împrumut de 262 de milioane de dolari Republicii Moldova, în vederea reducerii sărăciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici