Hillary Clinton nu se vede încă "la pensie"

Secretarul de Stat american în exerciţiu Hillary Clinton nu se vede încă "la pensie", chiar dacă îi va preda ştafeta în câteva săptămâni succesorului său John Kerry, potrivit primelor sale declaraţii publice după o absenţă de o lună din cauza unor probleme de sănătate.

185 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton nu se vede încă "la pensie"

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să spun că mi-aţi lipsit cu toţii şi nu aş spune acest lucru în circumstanţe normale", a declarat miercuri Clinton, în cadrul unei mici ceremonii protocolare la Departamentul de Stat, unde şi-a reluat activitatea luni.

Întrebată dacă va ieşi la "pensie" după ce succesorul său John Kerry va fi confirmat de Senat, ea a răspuns zâmbind: "Nu ştiu dacă acesta este cuvântul pe care l-aş folosi, dar cu siguranţă voi părăsi scena rapid pentru o vreme".

Departamentul de Stat a difuzat luni fotografii cu revenirea şefei diplomaţiei în biroul său, ovaţionată de colaboratorii săi, care i-au oferit o cască şi un tricou de fotbal american.

Reapariţia lui Clinton pentru câteva săptămâni de activitate ca secretar de Stat închide o paranteză inedită a unei luni de absenţă de pe scena publică din cauza unei succesiuni de probleme de sănătate care au determinat-o să îşi petreacă Anul Nou în spital.

O femeie hiperactivă şi în vârstă de 65 de ani, ea a fost spitalizată între 30 decembrie şi 3 ianuarie la New York, din cauza unui cheag de sânge depistat într-o venă situată între creier şi craniu. Tratată cu anticoagulante, medicii i-au prezis o recuperare completă.

Iniţial, ea a contractat un enterovirus la întoarcerea dintr-un turneu în Europa la 7 decembrie, după care consilierii săi şi medicii au dezvăluit că a suferit o "comoţie cerebrală" după ce a leşinat din cauza unei "deshidratări puternice" şi ulterior a fost spitalizată cu tromboză.

Clinton s-a declarat "epuizată" în urmă cu câteva luni de ritmul frenetic pe care şi l-a impus timp de patru ani, asigurând că vrea "să revină la viaţa privată". Dar având în vedere popularitatea de care se bucură, tot Washingtonul este convins că ea va candida la alegerile prezidenţiale din 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici