Hollande: Algerul a promis să-şi mobilizeze toate forţele pentru a găsi asasinii ostaticului francez

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat miercuri că Algeria continuă să-şi "mobilizeze toate forţele posibile", pentru a-i găsi pe asasinii unui ostatic francez decapitat de un grup jihadist, relatează AFP.

244 afișări
Imaginea articolului Hollande: Algerul a promis să-şi mobilizeze toate forţele pentru a găsi asasinii ostaticului francez

Hollande: Algerul a promis să-şi mobilizeze toate forţele pentru a găsi asasinii ostaticului francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"L-am contactat pe premierul algerian (Abdelmalek Sellal), care mi-a confirmat că va continua să mobilizeze toate forţele posibile pentru a-i găsi pe asasini, cu scopul de a-i pedepsi şi pentru găsirea corpului lui Hervé Gourdel", a declarat el, într-o conferinţă de presă, la New York.

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic. Hervé Pierre Gourdel, 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea islamistă Jung al-Khilaka, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez", în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare.

"Acest eveniment tragic, care a suscitat o emoţie puternică, subliniază că lupta împotriva terorismului trebuie să se desfăşoare la toate nivelurile şi pretutindeni", a reiterat Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici