Hollande: Franţa nu va ceda unui şantaj sau ultimatum în cazul ostaticului din Algeria

Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat, marţi, la New York, că Franţa nu va ceda "unui şantaj, presiune sau ultimatum", în contextul în care un francez răpit duminică de o grupare islamistă în Algeria este ameninţat că va fi ucis.

263 afișări
Imaginea articolului Hollande: Franţa nu va ceda unui şantaj sau ultimatum în cazul ostaticului din Algeria

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oricât de gravă ar fi situaţia, nu vom ceda vreunui şantaj, presiune, ultimatum", a declarat el.

Preşedintele Francois Hollande a adăugat că Parisul "va continua să susţină autorităţile irakiene".

Gruparea extremistă algeriană Jund al-Khilafa, afiliată organizaţiei Stat Islamic, a revendicat într-o înregistrare video răpirea unui ghid montan francez, Hervé Gourdel, în vârstă de 55 de ani, duminică seara, la Tizi Ouzou, la 110 kilometri est de Alger.

Răpitorii au ameninţat că vor ucide ostaticul dacă Franţa nu va renunţa la atacurile aeriene din Irak împotriva membrilor grupării Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici