Hollande: Franţa va forma o Gardă Naţională, în contextul intensificării securităţii

Franţa va forma o Gardă Naţională alcătuită din rezervişti militari, din Poliţie şi Jandarmerie, în contextul intensificării măsurilor de securitate după seria de atentate islamiste soldate cu sute de morţi, anunţă preşedintele Francois Hollande citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

1452 afișări
Imaginea articolului Hollande: Franţa va forma o Gardă Naţională, în contextul intensificării securităţii

Hollande: Franţa va forma o Gardă Naţională, în contextul intensificării securităţii (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Fac apel la toate femeile şi la toţi bărbaţii care, în paralel cu o carieră de studii sau profesională, pot participa la serviciul de apărare a cetăţenilor francezi. Sunt disponibili deja 12.000 de rezervişti din Jandarmerie şi Poliţie. Am decis să aducem această cifră la nivelul de 15.000 până la sfârşitul lunii iulie", a declarat Hollande, la şase zile după atentatul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi.

"Când vom aduna toţi aceşti rezervişti (...) vom avea o adevărată Gardă Naţională în Franţa", a precizat Hollande.

Franţa se confruntă, începând din ianuarie 2015, cu o serie de atentate soldate cu sute de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici