Hollande le-a acordat Legiunea de Onoare celor trei americani şi britanicului din Thalys

Preşedintele francez Francois Hollande le-a acordat luni dimineaţa Legiunea de Onoare celor trei americani şi britanicului care l-au imobilizat vineri pe Ayoub El Khazzani în trenul Thalys în timp ce încerca să deschidă focul la bord, relatează AP în pagina electronică.

1890 afișări
Imaginea articolului Hollande le-a acordat Legiunea de Onoare celor trei americani şi britanicului din Thalys

Hollande le decernează Legiunea de Onoare celor şase eroi din trenul Thalys

Hollande le-a prins la piept medalia celei mai înalte distincţii franceze lui Spencer Stone, în vârstă de 23 de ani, un membru al Forţelor americane aeriene (USAF), Alek Skarlatos, în vârstă de 22 de ani, din cadrul Gărzii Naţionale americane, şi lui Anthony Sadler, în vârstă de 23 de ani, un prieten de-al lor mai vechi, într-o ceremonie la Palatul Elysée.

Cei patru l-au imobilizat pe El Khazzani, care mergea prin tren cu o puşcă de asalt Kalaşnikov, la bustul gol.

Omul de afaceri Chris Norman, în vârstă de 62 de ani, a primit, de asemenea, Legiunea de Onoare.

Ei au arătat că "în faţa terorii, avem puterea să rezistăm", a declarat şeful statului francez. "De asemenea, aţi dat o lecţie de curaj, de voinţă şi, prin aceasta, de speranţă", le-a spus el celor patru.

Marocanul Ayoub El Khazzani, în vârstă de 26 de ani,, este reţinut şi interogat de către serviciile franceze antiteroriste la periferia Parisului.

Pasagerul francez care a încercat primul să-l neutralizeze pe tânărul islamist - un absolvent Edhec în vârstă de 28 de ani care lucrează pentru o bancă franceză la Amsterdam şi care doreşte să-şi păstreze anonimatul - şi cetăţeanul franco-american Mark Moogalian, în vârstă de 51 de ani, rănit de un glonţ în timpul atacului, spitalizat în continuare la Lille, vor primi la rândul lor cea mai înaltă distincţie franceză ulterior, a anunţat Palatul Elysée.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici