Hollande, Merkel şi Poroşenko fac apel la o "încetare imediată a focului" în estul Ucrainei

Preşedintele francez François Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi şeful statului ucrainean Petro Poroşenko au făcut apel duminică la "o încetare imediată a focului" în estul Ucrainei.

1850 afișări
Imaginea articolului Hollande, Merkel şi Poroşenko fac apel la o "încetare imediată a focului" în estul Ucrainei

Hollande, Merkel şi Poroşenko fac apel la o "încetare imediată a focului" în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele (Hollande) tocmai a discutat timp de peste 45 de minute cu Merkel şi Poroşenko. Ei au trecut în revistă situaţia din Ucraina şi şi-au exprimat regretele faţă de eşecul discuţiilor din cadrul grupului de contact care au avut loc ieri (sâmbătă) la Minsk Ei fac apel la o încetare imediată a focului", a anunţat Preşedinţia franceză.

Negocierile de pace organizate sâmbătă la Minsk între Kiev şi separatiştii proruşi, în prezenţa reprezentanţilor OSCE şi ai Moscovei, s-au încheiat fără un acord, după nouă luni de conflict militar în estul Ucrainei, soldat cu peste 5.000 de morţi.

Luptele s-au reluat duminică în estul Ucrainei, unde cel puţin 30 de persoane, dintre care 17 de civili şi 13 militari ucraineni, au fost ucise în ultimele 24 de ore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici