Hollande, Obama, Merkel, Cameron şi Renzi discută la telefon despre încetarea focului în Gaza

Liderii francez, american, german, britanic şi italian şi-au afirmat luni, în cadrul unei discuţii prin telefon, intenţia de a "intensifica" "presiunea" pentru o încetare a focului în Gaza, potrivit unui comunicat difuzat de Paris.

148 afișări
Imaginea articolului Hollande, Obama, Merkel, Cameron şi Renzi discută la telefon despre încetarea focului în Gaza

Hollande, Obama, Merkel, Cameron şi Renzi discută la telefon despre încetarea focului în Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Presiunea trebuie să se intensifice pentru a se ajunge" la o încetare a focului, au convenit preşedintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, preşedintele Consiliului italian Matteo Renzi şi preşedintele francez François Hollande.

Armata israeliană a lansat pe 17 iulie o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, care s-a soldat cu aproximativ 1.030 de morţi în rândul palestinienilor şi 46 de morţi în rândul israelienilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici