Hollande şi Putin vor organiza un seminar pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări

Preşedintele francez, Francois Hollande, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au stabilit vineri seara că "vor organiza, cât mai curând, un seminar interguvernamental" precedat de un "consiliu economic şi financiar".

154 afișări
Imaginea articolului Hollande şi Putin vor organiza un seminar pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări

Hollande şi Putin vor organiza un seminar pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări

"Este posibilă o vizită a mea în Rusia pentru aceste reuniuni", a declarat Hollande în timpul unei conferinţe de presă de la Elysee, conferinţă pe care a susţinut-o alături de Putin.

"Am stabilit să organizăm rapid un seminar interguvernamental pentru a consolida schimburile economice, comerciale şi relaţiile culturale" între ţările noastre, a adăugat preşedintele francez.

El a mai precizat că acest seminar va fi "precedat de un consiliu economic şi financiar, care ar avea drept scop impulsionarea relaţiilor comerciale", între Paris şi Moscova.

În timpul acestei conferinţe de presă, Francois Hollande a mai evocat si situaţia fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko. "Locul ei nu este în închisoare", a declarat Hollande, care a explicat din nou refuzul său, şi cel al miniştrilor săi, de a merge în Ucraina pentru Euro 2012, la care Franţa participă.

Un alt subiect pe care cei doi preşedinţi l-au discutat a fost situaţia Siriei. "Nu există o soluţie posibilă" în Siria fără "înlăturarea" preşedintelui Bashar al-Assad. Trebuie să existe nişte sancţiuni" împotriva regimului sirian, a declarat Hollande, menţionând că este conştient de "riscurile de destabilizare, şi pe cele ale unui război civil" în Siria.

"Regimul lui Bashar al-Assad conduce într-o manieră inacceptabilă, intolerabilă. A comis nişte fapte care îl descalifică. Nu există ieşire din această situaţie decât cu îndepărtarea lui Bashar al-Assad", a declarat Francois Hollande, susţinând că această îndepărtare este "necesară pentru a se face o tranziţie politică".

Omologul său rus nu a fost însă de aceeaşi părere, considerând că plecarea preşedintelui sirian de la putere nu este o soluţie. "Dacă îi luăm puterea preşedintelui în exerciţiu, credeţi că va fi bucurie totală în această ţară?", a declarat Putin, menţionând că scopul lui este de a evita un război civil în Siria.

Vladimir Putin a susţinut şi că nu are încredere în sancţiunile care vor fi impuse de Consiliul de Securitate al ONU asupra regimului sirian, opţiune susţinută de către preşedintele francez.

"Sancţiunile sunt departe de a fi eficace", a declarat Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici