Hong Kong a intrat în recesiune. Protestele pro-democraţie au afectat economia

Economia din Hong Kong a scăzut cu 3,2% în trimestrul al treilea din 2019, conform Departamentului de recensământ şi statistică, o contracţie extrem de accentuată care vine după o reducere a PIB cu 0,4% în aprilie-iunie.

553 afișări
Imaginea articolului Hong Kong a intrat în recesiune. Protestele pro-democraţie au afectat economia

Hong Kong, pe minus. Protestele din ultima vreme îşi spun cuvântul. Economia e în recesiune

The Guardian relatează că protestele pro-democraţie în curs de desfăşurare au afectat economia, care a scăzut la un nivel apropiat de cel din primul trimestru al anului 2009, în plină criză economică mondială.

Guvernul din Hong Kong spune că economia a intrat în recesiune tehnică şi că „impactul sever” al „incidentelor sociale” în acest an a provocat această deteriorare.

De asemenea, oficialii estimează că sentimentele investitorilor, dar şi consumul vor fi în continuare afectate de confruntările din ce în ce mai violente dintre manifestanţi şi poliţie.

Taguri:
hong kong,
economic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici