Hosni Mubarak urmează un tratament medical în Arabia Saudită

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak se află în Arabia Saudită, unde urmează un tratament medical, a anunţat, miercuri, cotidianul egiptean al-Akhbar.

22 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak urmează un tratament medical în Arabia Saudită

Hosni Mubarak urmează un tratament medical în Arabia Saudită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mubarak se află în prezent la o bază militară din oraşul Tabouk, unde urmează un tratament pentru cancer de colon şi pancreas", afirmă ziarul, care citează "surse informate".

Al-Akhbar adaugă că fostul preşedinte are programate şedinţe de chimioterapie odată la cinci zile.

Mubarak a ajuns la Tabouk, în nord-vestul Arabiei Saudite, la câteva zile după ce a predat puterea armatei, la 11 februarie, potrivit ziarului egiptean, care adaugă că alături de fostul preşedinte se află şi soţia sa, Suzanne, împreună cu cei doi fii ai lor, Alaa şi Gamal.

Autorităţile egiptene au afirmat, după anunţul privind retragerea din funcţie a lui Mubarak, că acesta ar fi plecat la Sharm el-Sheikh, unde deţine o reşedinţă. Fostul preşedinte şi membrii familiei sale nu au mai fost văzuţi în public după data de 11 februarie.

Hosni Mubarak a fost internat, în martie 2010, într-un spital din Germania, unde a suferit o intervenţie chirugicală de extirpare a vezicii biliare şi a unui polip duodenal.

Autorităţile de la Cairo au anunţat, luni, că Mubarak şi membrii familiei sale sunt vizaţi de o interdicţie de părăsire a ţării, iar averile din Egipt ale acestuia au fost blocate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici