Huffington Post: Trucurile murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România

Succesul lui Victor Ponta ca premier pare să fi deranjat "vechea gardă şi pe preşedintele Traian Băsescu", susţine Huffington Post într-un comentariu intitulat "Trucurile murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România" şi publicat în ediţia electronică.

1538 afișări
Imaginea articolului Huffington Post: Trucurile murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România

Huffington Post: Trucurile murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier al României, luna trecută, a reprezentat pentru mulţi dintre români, speranţa într-o schimbare a culturii politice.

Ca preşedinte al Uniunii Social Liberale (USL), el a promovat o politică de revigorare economică, socială şi democratică, ceea ce i-a adus o victorie clară la alegerile locale.

Totuşi, succesul lui Ponta pare să fi deranjat veche gardă şi pe preşedintele Traian Băsescu. Noul premier este ţinta mai multor controvesre politice menite să îl împiedice în realizarea programului său şi să îi submineze popularitatea, comentează Huffington Post.

La începutul săptămânii, revista Nature a publicat un articol citând surse anonime, conform cărora teza de doctorat a lui Victor Ponta ar fi un plagiat, dar nu se ştie din ce motive aceste surse au ajuns tocmai la această publicaţie. Acuzaţiile au fost negate vehement, nu numai de premier, ci şi de Academia Română, de foştii săi profesori şi chiar de cei pe care i-ar fi plagiat, unul dintre aceştia scriindu-i chiar prefaţa, atunci când a fost publicată teza, în urmă cu opt ani, explică Huffington Post.

Pe de altă parte în perioada în care şi-a exercitat profesia de procuror, Victor Ponta a fost membru al comisiei însărcinate cu stabilirea procedurilor în cadrul Curţii Penale Internaţionale, iar de atunci a jucat un rol crucial în relaţia românilor cu această instituţie. Cu toate acestea, numeroşi comentatori români, sunt de părere că acuzaţiile de plagiat ar fi cel puţin bizare şi în cel mai rău caz motivate politic.

Confruntarea politică între Ponta şi Băsescu s-a intensificat în condiţiile în care cei doi îşi dispută rolul de reprezentare a ţării la summitul UE care va începe joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici