Hugo Chavez dă asigurări că starea de sănătate nu îi va afecta programul electoral

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez, care a suferit în ultimele luni tratamente intensive în urma descoperirii unei afecţiuni de cancer în iunie 2011, a dat luni asigurări că starea sa fizică nu îi va afecta programul electoral, el candidând pentru un nou mandat la 7 octombrie.

123 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez dă asigurări că starea de sănătate nu îi va afecta programul electoral

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din fericire, graţie lui Dumnezeu, sunt aici şi cu fiecare zi mă simt tot mai bine, şi nu cred într-adevăr că această expresie «restricţii fizice» (...) va fi un factor în această campanie" electorală, a declarat Chavez în prima sa conferinţă de presă în calitate de candidat la preşedinţie.

Restricţiile "pe care le-am suport ca urmare a experienţei mele, le-am depăşit şi am mare încredere, lucrez cu multă disciplină pentru a le depăşi în continuare", a adăugat preşedintele, care nu a dezvăluit niciodată localizarea exactă sau gravitatea cancerului din cauza căruia a suferit două operaţii în Cuba, precum şi şedinţe de radioterapie şi chimioterapie.

Întrebat despre starea de sănătate, el a amintit că ultima sesiune de radioterapie a făcut-o în urmă cu opt săptămâni şi că, de duminică, este din nou activ.

"Desigur, nu mai sunt Chavez cel de la 40 de ani. Când am ieşit din închisoare (în urma unei tentative de lovitură de stat pe care a condus-o în 1992), eram un armăsar puternic, acum voi împlini 58 de ani", la 28 iulie, a adăugat acesta.

După ce a stat câteva luni departe de scena politică din cauza stării de sănătate, Hugo Chavez, care se află la putere din 1999 şi este obişnuit cu băile de mulţime, şi-a reluat o parte din activităţi şi apariţiile oficiale, în apropierea alegerilor prezidenţiale, el candidând împotriva lui Henrique Capriles, în vârstă de 39 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici