Hugo Chavez nu autorizează intrarea în Venezuela a noului ambasador american

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a anunţat sâmbătă că nu va autoriza intrarea în ţară a noului ambasador desemnat de SUA, Larry Palmer, pe care îl acuză de "lipsă de respect" faţă de guvernul de la Caracas.

17 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez nu autorizează intrarea în Venezuela a noului ambasador american

Hugo Chavez nu autorizează intrarea în Venezuela a noului ambasador american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Domnul Palmer nu va intra aici", a afirmat Chavez, în cursul unei întâlniri cu noii membri ai Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), transmisă de televiziunea de stat VTV.

"Dacă vine, va trebui întâmpinat la aeroport", a spus el, cerându-i ministrului de Externe, Nicolas Maduro, să-i ofere o cafea din partea sa şi să-i spună "bye bye". "Nu poate intra în această ţară", a adăugat Chavez.

Preşedintele venezuelan a adăugat că a transmis punctul său de vedere Statelor Unite. "Le-am spus să nu vină. Nu ne-au spus că el dă dovadă de lipsă de respect faţă de Venezuela, de un grup de generali, de guvern, de Constituţie. Cum să fie ambasador? S-a discreditat singur", a spus Chavez.

Critic ferm al "imperialismului" american, Hugo Chavez a făcut referire la chestionarul la care a trebuit să răspundă Larry Palmer în Senat, în cursul confirmării ca ambasador. El a afirmat că pe teritoriul Venezuelei se află membri ai grupărilor de gherilă columbiene, Cuba exercită o influenţă asupra forţelor armate din Venezuela, iar moralul militarilor este scăzut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici