Human Rights Watch: Poliţia franceză foloseşte forţa excesivă asupra imigranţilor din Calais. Uneori le contaminează mâncarea sau apa

Organizaţia Human Rights Watch solicită Guvernului francez să pună capăt violenţei poliţiei împotriva imigranţilor din Calais, unde sute de persoane s-au întors în pofida demolării taberei de refugiaţi cunoscute anterior drept "jungla", informează presa internaţională.

1057 afișări
Imaginea articolului Human Rights Watch: Poliţia franceză foloseşte forţa excesivă asupra imigranţilor din Calais. Uneori le contaminează mâncarea sau apa

Human Rights Watch: Poliţia franceză foloseşte forţa excesivă asupra imigranţilor din Calais. Uneori le contaminează mâncarea sau apa

Conform organizaţiei pentru drepturile omului, poliţia abuzează "în mod frecvent" imigranţii, în speranţa că aceştia vor părăsi oraşul francez.

Pe baza unor inteviuri a 60 de imigranţi ce locuiesc în zonă, Human Rights Watch face public faptul că poliţia franceză foloseşte spray-uri cu piper asupra imigranţilor adulţi, dar şi minori, le confiscă acestora sacii de dormit, iar uneori le contaminează mâncarea sau apa.

Oficiali ai ministerului de Interne din Franţa nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

"Asemenea acte încalcă prohibiţia asupra inumanităţii şi tratamentul degradant, precum şi standardele internaţionale asupra conduitei poliţiei. Autoriăţile locale şi naţionale ar trebui de îndată şi fără echivoc să adere la standardele internaţionale de folosire a forţei şi să se abţină de la comportamentul ce interferează cu oferirea ajutorului", transmite Human Rights Watch.

Agenţiile umanitare şi oficialii estimează că aproximativ 600 de imigranţi, ce speră să ajungă ilegal în Marea Britanie, se află în continuare în zona oraşului Calais.

Încă din iunie, au existat vociferări în privinţa comportamentului abuziv al poliţiei. Autorităţile locale au negat oficial însă orice fel de comportament inadecvat.

Un tribunal regional a dispus autorităţilor oferirea de apă potabilă, toalete şi duşuri imigranţilor, dar şi să permită organizaţiilor caritabile să ofere mese imigranţilor.

În acelaşi timp însă, Guvernul şi-a susţinut în continuare deciziile de a desfăşura mai mulţi ofiţeri de poliţie la faţa locului şi de nu mai construi un nou centru de primire a refugiaţilor.

Noul preşedinte al Franţei a promis în iunie că imigranţii vor fi trataţi corespunzător, după ce organizaţii pentru drepturile omului au criticat aspru condiţiile de trai pe care care aceştia le au de înfruntat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici