Ianukovici contestă sancţiunile care i-au fost impuse de către UE în justiţia europeană

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a decis să conteste în justiţia europeană sancţiunile care i-au fost impuse de către Uniunea Europeană (UE).

229 afișări
Imaginea articolului Ianukovici contestă sancţiunile care i-au fost impuse de către UE în justiţia europeană

Ianukovici contestă sancţiunile care i-au fost impuse de către UE în justiţia europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numele său este înscris pe lista cazurilor Tribunalului UE, publicată pe site-ul Curţii. Cei doi fii ai lui Ianukovici, vizaţi de aceleaşi sancţiuni, au depus şi ei un recurs.

La fel au procedat şi alţi aproximativ zece ucraineni înscrişi pe aceeaşi listă, între care şi fostul premier Mikola Azarov şi fiul său.

UE a blocat pe 6 martie averile a 18 foşti oficiali ucraineni din cadrul fostului regim Ianukovici, cu fostul preşedinte, care a fost destituit, în frunte. Potrivit Consiliului European, care reprezintă statele membre UE, aceşti oficiali au fost "identificaţi" ca fiind implicaţi în "deturnări de fonduri publice".

Potrivit procurorului general al Ucrainei Oleh Mahiniţîi, Kievul a identificat aproximativ trei miliarde de dolari ca averi, sumă deturnată în timpul regimului Ianukovici.

Viktor Ianukovici a părăsit ţara după uciderea câtorva zeci de manifestanţi la Kiev, pe 20 februarie, în confruntări cu poliţia. El a fost destituit de către Parlament pe 22 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici