Ianukovici: Un nou capitol se deschide în istoria Ucrainei

Liderul opoziţiei proruse din Ucraina, Viktor Ianukovici, şi-a proclamat victoria duminică seara, după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, afirmând că un "nou capitol" se deschide în istoria acestei foste republici sovietice.

30 afișări
Imaginea articolului Ianukovici: Un nou capitol se deschide în istoria Ucrainei

Ianukovici: Un nou capitol se deschide în istoria Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să deschid un nou capitol în istoria ţării noastre", a declarat Ianukovici, exprimându-se în limba rusă în cadrul unei alocuţiuni televizate.

Adresându-li-se alegătorilor rivalei sale la alegerile prezidenţiale, premierul Iulia Timoşenko, el a promis că voturile lor vor fi "luate în considerare".

"Voi încerca să acţionez pentru a vă câştiga încrederea", a declarat el. "Voi face totul pentru ca ucrainenii, indiferent în ce regiune a ţării trăiesc, să se simtă în largul lor într-o ţară stabilă", a adăugat el.

"Voi demara reforme care să permită depăşirea crizei economice", a asigurat acesta.

Viktor Ianukovici a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică din Ucraina, cu un avans de trei până la cinci puncte în faţa lui Timoşenko, potrivit a trei sondaje de opinie realizate la ieşirea de la urne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici