Iglo acuză un furnizor irlandez de prezenţa cărnii de cal în produsele sale congelate

Grupul de produse congelate Iglo a făcut responsabil, marţi, un furnizor irlandez de prezenţa cărnii de cal în anumite semipreparate vândute de companie în Europa.

140 afișări
Imaginea articolului Iglo acuză un furnizor irlandez de prezenţa cărnii de cal în produsele sale congelate

Iglo acuză un furnizor irlandez de prezenţa cărnii de cal în produsele sale congelate (Imagine: Shutterstock)

"Ancheta noastră a demonstrat că însăşi Frigilunch N.V. (care ne-a furnizat aceste produse) a primit carne de cal de la procesatorul irlandez QK Meats", anunţă Iglo într-un comunicat.

Grupul a efectuat teste la produse congelate vândute în Europa şi a găsit carne de cal în trei dintre ele. Chili cu carne vândut în Belgia, spaghete bologneze şi lasagna vândute în Marea Britanie şi Irlanda sunt produsele Iglo care conţineau carne de cal.

La 22 februarie, Iglo a anunţat retragerea de la vânzare a tuturor produselor fabricate de subcontractantul belgian Frigilunch, după ce a descoperit carne de cal în chili cu carne vândut în Belgia.

Grupul, care deţine mărcile Iglo, Birds Eye, precum şi Findus, în Italia, anunţă că rezultatele au fost transmise către autorităţile competente şi că Frigilunch a încetat să se aprovizoneze de la întreprinderea irlandeză acuzată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici