Igor Dodon, către James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău: Nu intenţionez iniţierea procedurii de denunţare a Acordului de Asociere cu UE

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, iar potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, Dodon l-a asigurat pe ambasadorul american că nu intenţionează să iniţieze procedura de denunţare a Acordului de Asociere cu UE.

1779 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon, către James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău: Nu intenţionez iniţierea procedurii de denunţare a Acordului de Asociere cu UE

Igor Dodon, către James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău: Nu intenţionez iniţierea procedurii de denunţare a Acordului de Asociere cu UE

Comunicatul ambasadei SUA la Chişinău pe tema acestei întrevederi, citat de Radio Chişinău, anunţă că cei doi au discutat despre vizitele preşedintelui moldovean la Moscova şi Bruxelles, iar Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul american că nu intenţionează să iniţieze procedura de denunţare a Acordului de Asociere cu UE.

În acelaşi timp, ambasadorul James Pettit i-a mulţumit lui Igor Dodon pentru contribuţia sa la abordarea unitară a procesului de reglementare a diferendului transnistrean în formatul 5+2. De asemenea, Pettit a reafirmat respectul Statelor Unite pentru neutralitatea Republicii Moldova, menţionând importanţa cooperării bilaterale în modernizarea forţelor armate ale Republicii Moldova, mai informează Radio Chişinău.

Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre această întrevedere în care menţionează că a făcut un schimb de opinii cu ambasadorul american privind situaţia social-politică din Republica Moldova sa şi privind perspectivele de extindere şi aprofundare a relaţiilor de colaborare bilaterală.

"Astăzi am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit.

Am făcut un schimb de opinii privind situaţia social-politică din Republica Moldova, precum şi perspectivele de extindere şi aprofundare a relaţiilor de colaborare bilaterală.

L-am felicitat pe dl. Ambasador cu prilejul celor 25 de ani de la stabilirea relaţiilor dipomatice dintre ţările noastre", scrie Igor Dododn pe Facebook.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici