Igor Dodon: Destabilizarea situaţiei din Republica Moldova este în interesul oponenţilor Rusiei

Destabilizarea situaţiei din Republica Moldova este în interesul celor care se opun reluării parteneriatului strategic cu Rusia, a declarat joi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Tass.

707 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Destabilizarea situaţiei din Republica Moldova este în interesul oponenţilor Rusiei

Igor Dodon: Destabilizarea situaţiei din Republica Moldova este în interesul oponenţilor Rusiei

"Parlamentul şi Guvernul ştiu foarte bine că nu voi semna niciodată legi sau decrete menite să înrăutăţească relaţiile cu Rusia. La alegerile prezidenţiale, poporul moldovean mi-a dat un mandat de restabilire a relaţiilor de parteneriat cu Rusia şi nu voi renunţa niciodată la acest curs. Ei înţeleg, de asemenea, că nu voi fi de acord niciodată să aprob miniştri care s-au dezonorat, de exemplu prin participarea la operaţiunile de deturnare a unui miliard de dolari americani din băncile ţării", a spus Dodon.

Preşedintele moldovean susţine că există două căi pentru soluţionarea confruntării continue cu majoritatea parlamentară şi cu guvernul condus de către Pavel Filip.

"Prima cale este de a chema oamenii pe străzi, existând riscul unor revolte în masă. Cealaltă cale este consolidarea tuturor forţelor pentru a asigura victoria la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului", a mai precizat Dodon.

Igor Dodon apreciază că este un risc considerabil privind destabilizarea Republicii Moldova, cu posibile provocări în regiunea Transnistria.

"Ştim că anumite cercuri din Occident preţuiesc astfel de planuri. Aceste cercuri încearcă să creeze un alt focar de tensiune în apropierea Rusiei, în special înaintea viitoarelor alegeri prezidenţiale de acolo. Dacă voi claca emoţional şi voi fi convins de către cei care cer proteste în stradă, le voi face jocul celor care sunt interesaţi de acest scenariu. Aceştia vor folosi situaţia ca pretext pentru a transfera responsabilitatea destabilizării asupra preşedintelui care menţine relaţii strânse cu Moscova", a mai spus preşedintele moldovean.

Igor Dodon s-a declarat convins că reprezentanţii coaliţiei proeuropene de guvernământ din Republica Moldova susţin campania împotriva Rusiei pentru a se alătura cercurilor din Occident care sunt reticente în privinţa apropierii Chişinăului de Moscova.

"Actualul guvern promovează fărădelegea cu consimţământul tacit al Uniunii Europene şi al Statelor Unite. Deci ei vor aproba o represiune a mitingurilor susţinătorilor preşedintelui şi o interdicţie împotriva Partidului Socialiştilor şi a altor forţe care sprijină traseul meu spre legături mai strânse cu Rusia. Le-am cerut guvernului şi majorităţii parlamentare să înceteze confruntările dintre ramurile puterii, în interesul poporului", a transmis Dodon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici