Igor Dodon îi cere sprijinul lui Vladimir Putin

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, i-a cerut, marţi, lui Vladimir Putin să sprijine eforturile Chişinăului de a obţine statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, relatează site-ul agenţiei Tass.

4001 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon îi cere sprijinul lui Vladimir Putin

Igor Dodon îi cere sprijinul lui Vladimir Putin

Potrivit lui Dodon, Republica Moldova este interesată de continuarea cooperării cu Rusia în interiorul Comunităţii Statelor Independente (CSI), dar şi în alte organizaţii internaţionale.

”I-am cerut preşedintelui Rusiei să susţină eforturile Republicii Moldova pentru a obţine statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a scris Dodon pe Facebook, după o întrevedere cu Vladimir Putin.

”Sunt încrezător că relaţiile noastre cu Rusia, principalul partener strategic al Moldovei, vor continua să se dezvolte, în pofida tuturor obstacolelor”, a precizat preşedintele de la Chişinău, adăugând că nu toată clasa politică din Republica Moldova îi apreciază eforturile de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale cu Rusia.

Dodon a mai afirmat că Guvernul şi majoritatea parlamentară din Republica Moldova sunt controlate de statele occidentale, ce încearcă să deterioreze relaţiile dintre Moscova şi Chişinău.

”Am condamnat mereu orice manifestaţie anti-rusească a autorităţilor moldovene. L-am asigurat pe preşedintele Rusiei că nu voi promulga nicio lege cu caracter antirusesc”, a mai spus Dodon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici