Igor Dodon îl sfătuieşte pe premierul Republicii Moldova să urmeze mai des exemplul lui Vladimir Putin

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a sfătuit, joi, pe premierul Pavel Filip să urmeze mai des exemplul preşedintelui rus Vladimir Putin, în contextul în care Guvernul de la Chişinău l-a criticat pe Dodon pe motiv că nu susţine înzestrarea armatei moldovene, relatează Agora.md.

903 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon îl sfătuieşte pe premierul Republicii Moldova să urmeze mai des exemplul lui Vladimir Putin

Igor Dodon îl sfătuieşte pe premierul R. Moldova să urmeze mai des exemplul lui Vladimir Putin

”Dacă nu ai grijă şi nu hrăneşti armata ta, atunci o să ajungi să hrăneşti o armată străină. Poate preşedintele îşi doreşte să avem o armată slabă sau să nu mai existe armată, sau să avem o armată pe hârtie, dar nu merge aşa. Un stat trebuie să aibă o armată şi dacă nu crede în cele ce spun eu, ştiu că are un idol, care este preşedintele Rusiei”, i-a transmis Filip lui Dodon.

În replică, preşedintele Republicii Moldova i-a transmis premierului că ar trebui să urmeze mai des exemplul lui Putin.

”Este adevărat că o ţară trebuie să-şi hrănească propria armată. Mă bucur că şi prim-ministrul Filip ştie de asta şi învaţă ceva util de la Putin. Îl încurajez să o facă mai des. Revenind la armată, hai să o hrănim mai întâi, domnilor guvernanţi, dar nu să-i transformăm în carne de tun în conflicte provocate de generali străini, cu sedii peste mări şi oceane. Dacă nu ne vom implica benevol în războaie şi conflicte geopolitice, nici de arme letale nu vom avea nevoie. Şi ar fi bine să înţelegem cu toţii, că orice armă letală primeşte în răspuns o altă lovitură letală. Asta ar trebui să însuşească bine Guvernul unei ţări neutre şi paşnice. Moldova are alte priorităţi, unde trebuie făcute investiţii şi oferit ajutor financiar: nu în arme, ci în educaţie, sănătate, pensii, burse, salarii. Săraci şi cu rachete? Nu, mai bine cu trai decent şi în pace cu toată lumea”, a fost reacţia lui Dodon.

Schimbul de replici dintre preşedintele Republicii Moldova şi Guvernul de la Chişinău vine în contextul în care Dodon a criticat planurile Guvernului de la Chişinău privind achiziţionarea de armament letal de la state membre NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici