Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, primul la rând pentru vaccinul anti coronavirus al ruşilor

  • Igor Dodon aşteaptă vaccinul anti-COVID al ruşilor pentru a se testa
  • Vaccinul Sputnik V a primit aprobarea de la autorităţile ruse
  • Testarea în masă începe săptămâna viitoare
1538 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, primul la rând pentru vaccinul anti coronavirus al ruşilor

Profimedia

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că e primul în linie la vaccinul anti-COVID al ruşilor. Preşedintele vrea să elimine scepticismul cetăţenilor faţă de vaccinul Sputnik V. Republica Moldova a înregistrat o creştere record a numărului de cazuri, săptămâna aceasta, peste 600 într-o zi.

Vaccinul ruşilor e dezvoltat de de Institutul Gamaleya din Moscova, iar specialiştii îl declară sigur şi eficace, după cele două luni de testare la scară mică. Testarea în masă va începe săptămâna viitoare, pentru 40.000 de persoane.

Sputnik V a primit deja aprobarea din partea autorităţilor interne, aşa că Putin a declarant că Rusia e prima ţară care a înregistrat un vaccin anti-COVID.

Cu toate acestea, specialiştii OMS rămân, încă, sceptici. OMS se află în discuţii cu Rusia pentru a afla mai multe informaţii. Datele sunt puse şi la dispoziţia câtorva state care iau în calcul să participe la faza finală a procesului, printre care Emiratele Arabe Unite, India, Brazilia, Arabia Saudită şi Filipine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici