Igor Dodon se va întâlni cu Dmitri Rogozin la Teheran, după ce vicepremierul rus a fost declarat persona non grata de Guvernul de la Chişinău

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, vineri că va avea o întrevedere la Teheran cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, după ce oficialul rus a fost declarat persona non grata de către Guvernul de la Chişinău, relatează Unimedia.info.

1159 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon se va întâlni cu Dmitri Rogozin la Teheran, după ce vicepremierul rus a fost declarat persona non grata de Guvernul de la Chişinău

Igor Dodon se va întâlni cu Dmitri Rogozin la Teheran

Anunţul a fost făcut de preşedintele moldovean pe pagina sa de Facebook.

”Am ajuns la Teheran. Avem o agenda încărcată în următoarele zile, inclusive o întrevedere cu domnul Rogozin”, a scris Dodon pe Facebook.

Într-o postare anterioară, preşedintele Republicii Moldova a precizat că la Teheran urmează să se întâlnească cu mai mulţi oficiali, fără să precizeze că şi Rogozin se numără printre ei.

Această întâlnire dintre Dodon şi Rogozin are loc în contextul în care Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a declarat miercuri persona non grata pe vicepremierul Rusiei. Oficialul rus criticase dur Guvernul de la Chişinău şi Bucureştiul după ce i s-a interzis trecerea prin spaţiul aerian al României pentru a ajunge într-o vizită oficială în Republica Moldova. De altfel, Dmitri Rogozin a manifestat disponibilitatea de a încerca din nou, în septembrie, să se deplaseze în Republica Moldova.

Igor Dodon s-a declarat nemulţumit de această decizie a Guvernului, pe care a catalogat-o drept un act de stupiditate politică.

"A-l declara pe viceprim-ministrul Rusiei persona non grata la noi este un act de mare stupiditate politică. Şi e un mare deserviciu pentru Moldova şi pentru moldoveni. Nu ştiu dacă guvernanţii fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduşi ca nişte marionete de peste ocean. Cu părere de rău pentru Moldova şi pentru cetăţeni, această guvernare duce ţara cu viteză maximă spre un grav accident politic şi geopolitic. Când ne vom izbi, vom simţi cu toţii consecinţele, pe ani înainte", a afirmat Dodon.

Igor Dodon se află la Teheran pentru a participa la ceremonia de învestire a preşedintelui reales al Iranului Hassan Rouhani. Cei doi vor avea şi o întrevedere bilaterală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici