Igor Dodon susţine că problema transnistreană nu poate fi soluţionată prin federalizarea Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat că problema transnistreană poate fi rezolvată doar în cadrul Republicii Moldova, iar scenariul federalizării ţării este imposibil pentru că ar putea submina coaliţia din Parlamentul de la Chişinău, informează site-ul agenţiei Tass.

1393 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon susţine că problema transnistreană nu poate fi soluţionată prin federalizarea Republicii Moldova

Igor Dodon susţine că problema transnistreană nu poate fi soluţionată prin federalizarea Republicii Moldova

"Este imposibilă federalizarea Moldovei pentru că ar putea submina în mod serios coaliţia din Parlament", a declarat Dodon la postul TV-8. Preşedintele de la Chişinău a mai afirmat că membrii coaliţiei, Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM, au păreri diferite în ceea ce priveşte această chestiune.

"Chestiunea Transnistriei poate fi rezolvată doar în cadrul Moldovei", a mai afirmat Dodon, adăugând că orice propunere venită din străinătate nu va avea suficient sprijin pentru a fi implementată.

"Dacă Moscova sugerează ceva, Occidentul o va bloca, şi vice versa", a explicat preşedintele de la Chişinău.

Pe data 8 iunie, după negocieri dificile, s-a format un nou Guvern al Repulicii Moldova, atunci când majoritatea parlamentară, ce cuprinde Alianţa ACUM şi PSRM, formaţiunea preşedintelui suspendat Igor Dodon (prorus), a votat-o pe Maia Sandu în funcţia de premier.

Curtea Constituţională de la Chişinău a declarat neconstituţional decretul de numire în funcţia de prim-ministru a Maiei Sandu şi a noului Guvern. Fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcţia de preşedinte interimar şi a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici