Igor Dodon vrea ca Vladimir Putin să viziteze Chişinăul în 2018

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, luni, că speră ca preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să efectueze o vizită de stat la Chişinău în 2018, discuţiile în acest sens fiind deja demarate, potrivit Tass.

985 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon vrea ca Vladimir Putin să viziteze Chişinăul în 2018

Igor Dodon vrea ca Vladimir Putin să viziteze Chişinăul în 2018

”Sper ca Vladimir Putin să vină aici anul următor. Am început deja discuţiile pe această temă. Sper ca la anul să fiu capabil să organizez o vizită oficială a lui Vadimir Putin în Moldova”, a afirmat preşedintele moldovean.

Dodon a mai precizat că ultima vizită a lui Putin în Moldova a avut loc în 2008, moment în care actualul lider de la Kremlin deţinea funcţia de prim-ministru al Rusiei. Preşedintele Republicii Moldova a mai precizat că speră să se întâlnească cu preşedintele rus în cadrul summitului Comunităţilor Statelor Independente (CSI) ce se va desfăşura toamna aceasta la Soci.

”Am reuşit să rezolvăm multe probleme în relaţia cu Rusia. Asta a fost posibil datorită bunelor mele relaţii cu preşedintele Vladimir Putin. Trebuie să continuăm eforturile de soluţionare a problemei migranţilor, dar decizia Guvernului moldovean de a expulza cinci diplomaţi ruşi a blocat acest process. Acest episod a fost făcut deliberat pentru a deteriora dezvoltarea relaţiilor noastre cu Rusia. Voi clarifica acest aspect la prima întâlnire cu Putin. Dacă nu se organizează ceva mai devreme, următoarea întâlnire cu preşedintele rus va avea loc la summitul CSI de la Soci”, a adăugat Dodon.

Întrebat de momentul în care cetăţenii Republicii Moldova nu vor avea nevoie de aprobări pentru a lucra în Rusia, Dodon a precizat că acest lucru se va întâmpla după aderarea Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici