IKEA îşi deschide pentru ultima dată porţile în Rusia, într-o vânzare online de câteva săptămâni

IKEA îşi va deschide marţi pentru ultima dată porţile în Rusia, clienţii putând cumpăra produse în cadrul unei vânzări online, înainte ca firma suedeză de mobilă să îşi încheie operaţiunile pe o piaţă pe care speră să se întoarcă într-o zi.

407 afișări
Imaginea articolului IKEA îşi deschide pentru ultima dată porţile în Rusia, într-o vânzare online de câteva săptămâni

IKEA îşi deschide pentru ultima dată porţile în Rusia, într-o vânzare online de câteva săptămâni

"Începând cu 5 iulie, timp de câteva săptămâni, puteţi cumpăra produse IKEA doar de pe ikea.ru", a precizat IKEA pe site-ul său din Rusia. "Bunurile vor fi la vânzare atâta timp cât sunt în stoc".

Reuters anunţă că deocamdată nu se pot adăuga articole în coşul online.

Vânzarea surplusului de stocuri şi generarea de venituri în Rusia ar putea ridica semne de întrebare, având în vedere presiunea publică şi politică asupra companiilor de a nu face afaceri în această ţară.

IKEA operează încă 14 centre comerciale în ţară sub brandul MEGA, deşi a declarat că explorează opţiuni pentru cele 17 magazine de mobilă din această ţară, care rămân închise.

Zeci de companii şi-au suspendat operaţiunile în Rusia de când Moscova a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina, la sfârşitul lunii februarie, în ceea ce numeşte o "operaţiune specială".

Cu toate acestea, mai puţin de 40, printre care McDonald's, Societe Generale şi Renault, au anunţat acorduri de vânzare a activelor sau de predare a cheilor către manageri locali.

IKEA a declarat luna trecută că va vinde fabrici şi birouri şi îşi va reduce forţa de muncă de 15.000 de angajaţi din ţară, deoarece nu se aşteaptă să reia vânzările în viitorul apropiat.

Proprietarul spunea în iunie că este deschis să se întoarcă într-o zi în Rusia, dar că nu există condiţii în acest moment.

IKEA a declarat că va continua să îşi plătească cei aproape 15.000 de angajaţi din Rusia până la sfârşitul lunii august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici