Imaginea incredibilă a izolării. Poluarea din India a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, potrivit NASA. Om de ştiinţă: N-am mai văzut niciodată valori aşa mici

  • Ani de zile, nordul Indiei - mai ales capitala New Delhi - s-a luptat cu poluarea, care atingea niveluri riscante, mai ales în timpul iernii.
  • Acum, în timp ce toată lumea se află în izolare din cauza epidemiei de coronavirus, poluarea aerului din zonă a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, potrivit unui raport NASA.
2010 afișări
Imaginea articolului Imaginea incredibilă a izolării. Poluarea din India a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, potrivit NASA. Om de ştiinţă: N-am mai văzut niciodată valori aşa mici

Imaginea incredibilă a izolării. Poluarea din India a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, potrivit NASA

NASA a publicat imagini din satelit din ultimii şase ani care arată clar că nivelul de aerosoli a scăzut semnificativ de când oamenii au fost obligaţi să stea izolaţi acasă, ca parte a limitării răspândirii noului coronavirus, potrivit CNN.

„Ştiam că vom vedea modificări în compoziţia atmosferică în multe locuri în timpul izolării”, a spus Pawan Gupta, un om de ştiinţă de la NASA. „Dar n-am mai văzut niciodată valori ale aerosolului atât de mici în Câmpia Indi-Gangetică (nordul Indiei), în această perioadă a anului”.

Raportul urmăreşte adâncimea optică a aerosolului (AOD) care este măsura modului în care lumina este absorbită sau reflectată de particulele aeriene în timp ce circulă prin atmosferă.

Comparând imaginile din anii trecuţi, oamenii de ştiinţă spun că nivelul de AOD  a scăzut semnificativ şi a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, în această zonă.

Scăderea poluării a fost observată şi de măsurătorile de la sol.

India se află în a cincea săptămână de izolare. Pe 25 martie, guvernul din India a impus măsuri stricte de izolare naţională, oprind constucţiile şi transportul public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici