IMAGINI cu autorul atacului din Canada în timp ce se îndrepta spre Parlament - VIDEO

Poliţia canadiană a difuzat primele imagini cu atacatorul din Ottawa, care a împuşcat mortal un militar, după care a deschis focul în sediul Parlamentului, unde a fost neutralizat de agenţii de securitate.

1097 afișări
Imaginea articolului IMAGINI cu autorul atacului din Canada în timp ce se îndrepta spre Parlament - VIDEO

IMAGINI cu autorul atacului din Canada în timp ce se îndrepta spre Parlament

Imaginile surprinse de camerele de securitate arată o maşină oprind în faţa sediului Parlamentului canadian. Din vehicul coboară un bărbat înarmat, care se îndreaptă în fugă spre sediul instituţiei, în timp ce oamenii care se aflau în zonă fug din calea sa.

Michael Zehaf-Bibeau, în vârstă de 32 de ani, a împuşcat mortal un militar canadian, miercuri, la Memorialul eroilor din Ottawa, după care a deschis focul în sediul Parlamentului canadian, unde a fost neutralizat de agenţii de securitate.

Premierul Stephen Harper l-a descris pe atacator drept un terorist şi a promis "dublarea" eforturilor antiteroriste. El a calificat acest atac, care a avut loc la o zi după ce un alt bărbat convertit la islam a ucis un militar în Quebec, drept un complot inspirat de gruparea Stat Islamic, relatează BBC News Online.

Canadianul încerca să obţină un paşaport pentru a ajunge în Siria, a anunţat Bob Paulson, comisarul Jandarmeriei Regale a Canadei (CRG).

Sosit în capitala federală canadiană pe 2 octombrie, Michael Zehaf-Bibeau se afla "în oraş pentru a soluţiona o problemă legată de paşaport, dar el spera totodată să plece în Siria", a declarat joi Paulson într-o conferinţă de presă.

"Mama sa ne-a spus acest lucru ieri (miercuri)", a precizat Paulson.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici