Imagini dramatice în Israel. Un parc se ridică pe un cimitir, rudele s-au agaţăt de morminte

  • Decizia autorităţilor de a ridica un parc urban pe locul unui cimitir a răscolit orgoliul palestinienilor.
  • Disperată, o femeie s-a lipit de mormântul fiului ei.
  • Autorităţile asigură că mormintele autorizate vor rămâne neclintite în zonă.
4048 afișări
Imaginea articolului Imagini dramatice în Israel. Un parc se ridică pe un cimitir, rudele s-au agaţăt de morminte

Imagini tensionate în Israel. Un parc se ridică pe un cimitir palestinian, rudele s-au agaţăt de morminte

Momente de tensiune au izbucnit în momentul în care când excavatoarele au sosit în Ierusalim pentru a pregăti terenul în vederea construirii unui parc urban.

Zona găzduieşte cimitirul islamic Al-Yusufiyah, iar palestinienii au protestat, susţinând că este un loc de înmormântare vechi de secole. Rudele victimelor s-au certat cu cei veniţi să dărâme şi s-au întins pe morminte.

Descoperirea de oase umane, la începutul construcţiei, a stârnit panică în rândul familiilor care aveau persoane dragi îngropate în Al-Yusufiyah, dar viceprimarul Ierusalimului, Arieh King, a spus: „Rămăşiţele găsite nu erau într-un mormânt autorizat şi fuseseră îngropate ilegal în pământ, cu mulţi ani în urmă”.

Parcul, care este programat să se deschidă la jumătatea anului 2022, va permite, susţine viceprimarul, „ca palestinienii din Ierusalimul de Est să beneficieze de un acces mai uşor în Oraşul Vechi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici