Imagini filmate din satelit confirmă că Phenianul pregăteşte un nou test nuclear

Coreea de Nord face pregătiri intense pentru efectuarea unui nou test nuclear, anunţă un institut de cercetări american care prezintă imagini filmate prin satelit, relatează site-ul postului de televiziune Fox News.

2656 afișări
Imaginea articolului Imagini filmate din satelit confirmă că Phenianul pregăteşte un nou test nuclear

Imagini filmate din satelit confirmă că Phenianul pregăteşte un nou test nuclear

Sateliţii au surprins activităţile de la complexul nord-coreean Punggye-ri, unde regimul stalinist a efectuat teste nucleare în 2006 şi 2009. Conform imaginilor, în ultimele săptămâni, drumurile spre acest complex au fost curăţate constant de zăpadă, iar tunelul săpat în munte a fost astupat, lucru care sugerează eventualitatea detonării unui dispozitiv nuclear.

Informaţiile au fost furnizate agenţiei AP de site-ul 38 North, aparţinând Institutului de cercetări SUA-Coreea al Academiei de Studii Internaţionale Avansate Johns Hopkins.

Cele mai recente imagini au fost filmate miercuri.

Joi, regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-un, a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite. China, principalul susţinător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat, marţi, testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici