Imagini INEDITE din Coreea de Nord: Care sunt ultimele proiecte ale lui Kim Jong-un - FOTO, VIDEO

Deşi Coreea de Nord se "bucura" în trecut de titlul de cea mai secretoasă ţară din lume, se pare că lucrurile încep să se schimbe, ţinând cont de faptul că tot mai multe imagini din această ţară ajung în presa internaţională.

22010 afișări
Imaginea articolului Imagini INEDITE din Coreea de Nord: Care sunt ultimele proiecte ale lui Kim Jong-un - FOTO, VIDEO

Imagini INEDITE din Coreea de Nord: Care sunt ultimele proiecte ale lui Kim Jong-un pentru sud-coreeni - VIDEO

După preluarea conducerii ţării de către Kim Jong-un, noul lider nord-coreean a părut tot mai interesat să dezvăluie cum trăiesc "supuşii" săi în prezent, chiar dacă imaginile sunt în totalitate controlate de către aparatul de propagandă al regimului.

Jurnaliştii de la CNN s-au numărat printre cei "privilegiaţi", ei având posibilitatea de a prezenta, cel mai des, imagini din Coreea de Nord.

Cel mai recent exemplu este Will Ripley, căruia i-a fost permis să realizeze un reportaj despre cele mai recente proiecte inaugurate de Kim Jong-un în capitala Phenian.

"Imediat cum ajungi pe aeroport, îţi dai seama că te afli într-o ţară mică, care este cu zeci de ani în urma  statelor dezvoltate, dar care încearcă să recupereze din urmă, dar şi să controleze întreg fluxul de informaţii ce ajunge în străinătate. Oficiali nord-coreeni controlează, în permanenţă, ce fotografii sunt făcute, ceea ce vedem şi ceea ce nu vedem", spune Will Ripley.

Reporterul CNN a fost lăsat să viziteze noul spital de pediatrie inaugurat în urmă cu şase luni în Phenian, unde copii beneficiază de locuri de joacă în sălile de aşteptare. Spitalul este dotat cu doar 300 de paturi, deşi în capitală trăiesc peste 2,5 milioane de locuitori.

De asemenea, CNN a putut vizita un nou parc acvatic de distracţii pentru locuitorii Phenianului. Potrivit documentelor oficiale, Kim Jong-un s-a ocupat personal de toate aspectele proiectului, care a fost finalizat în doar nouă luni, şi chiar i-a obligat pe oficiali de rang înalt să testeze toboganele de apă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici