Imagini şocante: Soldaţi americani din Afganistan omoară localnici civili

Imagini terifiante, în care soldaţi americani din Afganistan se fotografiază cu cadavrul unui locanic, ca şi cum ar fi fost un trofeu, au fost publicate de revista Rolling Stone. Conform declaraţiilor unor soldaţi, execuţia a fost "regizată" de un caporalul şi un coleg de rang inferior, astfel încât să pară că fuseseră atacaţi de afgani.

1188 afișări
Imaginea articolului Imagini şocante: Soldaţi americani din Afganistan omoară localnici civili

Imagini şocante: Soldaţi americani din Afganistan omoară localnici civili

Potrivit revistei Stone Rolling, citată de Gândul, într-o zi, pe un câmp de luptă s-au auzit mai multe împuşcături. Revista spune că acestea ar fi trebuit să-i alarmeze pe soldaţii aflaţi în bază, care au rămas, însă, calmi. Mai mulţi soldaţi s-au dus să inspecteze scena. Când la faţa locului a apărut un sergent, americanii i-au spus că un taliban înarmat cu o grenadă i-a atacat şi trebuia omorât.

Publicaţia notează că povestea nu e deloc credibilă: cum ar putea un taliban singur, doar cu o grenadă, să atace armata americană? Mai ales că scena se petrecea în plină zi, pe un câmp deschis.

Un localnic, care se afla pe un câmp de mac, a asistat la toată scena şi l-a acuzat pe caporalul Jeremy Morlock de crimă. Localnicul era chiar tatăl afganului omorât. Protocolul armatei spune că, în momentul în care un afgan este omorât, el trebuie identificat (după amprente, iris etc). Încălcând protocolul, soldaţii au început să se pozeze cu victima lor, asemeni unui vânător care se pozează mândru cu trofeul, scrie Rolling Stone.

Când Morlock a fost interogat de superiori, care considerau că este ceva ciudat în varianta lui, caporalul a spus că şi lui i se pare "ciudat" faptul că un soldat singur, înarmat doar cu o grenadă, a avut curajul să-l atace.

Aceasta este doar una dintre poveştile descrise de Rolling Stone. Pe lângă acestea, publicaţia prezintă mai multe fotografii din războiul din Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici