Imigrant mort într-un schimb de focuri între traficanţi de persoane şi forţele europene

Un imigrant în vârstă de 17 ani, care încerca să ajungă în Europa, a murit după ce a fost prins într-un schimb de focuri între ofiţeri ai patrulelor de frontieră ale Uniunii Europene şi un grup de traficanţi de persoane, a anunţat duminică un oficial grec, citat de DPA în pagina online.

192 afișări
Imaginea articolului Imigrant mort într-un schimb de focuri între traficanţi de persoane şi forţele europene

Imigrant mort într-un schimb de focuri între traficanţi de persoane şi forţele europene (Foto: AFP / Mediafax Foto)

"Regret pierderea vieţii acestui tânăr", a scris într-un comunicat Christos Zois, un ministru adjunct responsabil de Paza de Coastă.

Incidentul s-a petrecut în apropierea insulei elene Symi, când agenţi ai grupului de frontieră al UE Frontex au întâlnit bărbaţi înarmaţi care transportau un grup de 60 de imigranţi cu bărci rapide şi au încercat să îi intercepteze, a relatat postul public de televiziune din Grecia.

Potrivit informaţiilor neoficiale de la surse din cadrul Pazei de Coastă, traficanţii au deschis focul asupra navei de patrulare, care a răspuns la rândul său cu focuri de armă. Agenţii au reuşit să oprească barca şi să aresteze trei traficanţi. Ei au descoperit adolescentul mort prin împuşcare, sub puntea navei.

Grecia este una dintre ţările cele mai afectate de criza imigranţilor din Europa, devenind punctul preferat de intrare spre Europa Occidentală. Presa locală a scris că 4.000 de imigranţi au fost găsiţi sâmbătă în aproximativ 100 de nave în largul insulei elene Lesbos.

Feriboturile aduc mii de imigranţi pe zi în Grecia continentală, care încearcă apoi să meargă în vestul Europei, adesea pe ruta balcanică, prin Macedonia, Serbia şi Ungaria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici