Imigrant turc suspectat de apartenenţă la grupul terorist Stat Islamic, arestat în Germania

Un imigrant turc în vârstă de 30 de ani suspectat de apartenenţă la grupul terorist Stat Islamic a fost arestat la Berlin, anunţă Parchetul General german, citat de AFP.

196 afișări
Imaginea articolului Imigrant turc suspectat de apartenenţă la grupul terorist Stat Islamic, arestat în Germania

Imigrant turc suspectat de apartenenţă la grupul terorist Stat Islamic, arestat în Germania (Imagine: Shutterstock)

Bărbatul, care are domiciliul în Berlin, a fost arestat vineri, într-o operaţiune a forţelor speciale.

Imigrantul este suspectat că a participat la antrenamente într-o tabără a grupului Stat Islamic din Siria, unde a luat parte şi la confruntări cu serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad.

"Trebuie să evităm ca islamiştii radicali să aducă Jihadul în oraşele noastre", a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maizière.

Potrivit serviciilor de informaţii germane, aproximativ 400 de persoane domiciliate în Germania au mers în Siria, în anul 2013, pentru a participa la confruntările din această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici