Împăratul Akihito al Japoniei, diagnosticat cu anemie cerebrală

Împăratul Akihito al Japoniei, în vârstă de 84 de ani, a fost diagnosticat cu anemie cerebrală, după ce, în dimineaţa zilei de luni, a acuzat stări de vertij şi greaţă, a anunţat biroul de presă al casei imperiale, transmite Reuters.

314 afișări
Imaginea articolului Împăratul Akihito al Japoniei, diagnosticat cu anemie cerebrală

Împăratul Akihito al Japoniei, diagnosticat cu anemie cerebrală

Împăratul Akihito "s-a simţit brusc rău", luni dimineaţă, iar împărăteasa Michiko "a solicitat imediat prezenţa medicului la palat", informează biroul de presă.

Medicul a stabilit că "simptomele de vertij şi greaţă sunt provocate de o anemie cerebrală, fapt care implică odihnă şi analize medicale ulterioare", potrivit aceleiaşi surse.

Anemia cerebrală este provocată de alimentarea insuficientă cu sânge a creierului.

Împăratul Akihito urma să se întâlnească, luni, cu prinţesa Ayako, fiica unuia dintre verii lui, pentru a discuta despre logodna acesteia, dar a anulat acest eveniment.

Deocamdată nu sunt informaţii despre momentul în care Akihito îşi va relua angajamentele oficiale.

Akihito a anunţat, în 2016, că vrea să abdice, după aproape trei decenii pe tronul Japoniei, din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate, provocând un adevărat şoc.

El va fi primul împărat al Japoniei care abdică - pe 30 aprilie 2019 - în ultimele peste două secole din istoria familiei imperiale nipone.

Fiul cel mare al lui Akihito, prinţul moştenitor Naruhito, în vârstă de 58 de ani, este cel care va urca pe tron, în ziua următoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici