Împăratul Japoniei ar putea abdica în martie 2019. Cine va urca pe tron

Împăratul japonez Akihito ar putea abdica la finalul lunii martie 2019, urmând ca prinţul Naruhito să urce pe tron după această dată, informează agenţia de ştiri Reuters, citând cotidianul Ashai.

2082 afișări
Imaginea articolului Împăratul Japoniei ar putea abdica în martie 2019. Cine va urca pe tron

Împăratul Japoniei ar putea abdica în martie 2019. Cine va urca pe tron

Akihito, în vârstă de 83 de ani, a suferit o operaţie pe cord şi este tratat pentru cancer de prostată. Într-o rară apariţie în public, împăratul a declarat anul trecut că se teme că vârsta înaintată nu îi va permite să-şi îndeplinească îndatoririle.

În luna iunie, Parlamentul Japoniei a adoptat o lege care permite împăratului Akihito să abdice, urmând ca Guvernul să stabilească detaliile procedurii.

Pe de altă parte, Yoshihide Suga, şeful Secretariatului Guvernului Japoniei, a negat informaţiile publicate de cotidianul Ashai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici